Projektismertető

Termék és technológiai fejlesztés a MULTISZINT Kft-nél 2023.08.15.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Miniszterelnökség, mint
Támogató által 2021.10.05-én meghirdetett GINOP Plusz-1.3.1-21 felhívás keretében a MULTISZINT
Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, a „Termék és technológiai fejlesztés a MULTISZINT Kft-nél” című támogatási kérelme 386,63 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Vállalkozásunk azon uniós irányelvet erősíti a fejlesztéssel, hogy a lehető legtöbb hulladékot térítsük el a lerakó állomásokról. Ez úgy érhető el, hogy partnerektől átvett hulladékokat a beszerezett mobil eszközökkel, a rendszer gerincét adó mobil hulladékválogatón keresztül tiszta kő, fa, papír, műanyag stb. külön frakciókra válogatjuk. A válogató rendszerrel kinyert anyagokat külön lehet értékesíteni, ezáltal a hulladéklerakási költségeket csökkentjük. A frakciók közül a tiszta kő hulladékok kisebb szemcseméretű része máris új termékként jelenik meg. A nagyobb szemcseméretű tiszta kő hulladékok önjáró pofás törőgéppel apríthatók a kívánt szemcseméretre. Ezzel az eljárással a hulladékból kinyert tiszta kő frakció 100 %-át új termékké alakítható, majd útalaphoz és műtárgyakhoz való felhasználásra tovább lehet értékesíteni. Az önjáró síkosztályozó közúti szállítóegységgel és a pofás törőgéppel szinkronban üzemeltetve a különböző minőségű és méretű termék osztályozhatók, így a megrendelők igényeihez igazodva, a megfelelő termékkel valósul meg a kiszolgálás. A kinyert és alakított tiszta kő termék alkalmas útalap, valamint beton- és különböző betontermékek gyártási folyamatában való újrahasznosítására. Az így összeállított rendszer, mobil. Ennek köszönhetően a géplánc időszakos jelleggel az ország bármely pontján képes ellátni feladatát. E jellemző miatt elkerülhető a kevert hulladékok indokolatlan szállítása, az úthálózat indokolatlan terhelése. Az eddigi megszokott rendszerekhez képest jóval kedvezőbb feltételekkel, a tiszta anyagáramokat a legközelebbi hasznosítási pontokra szállítani.

A fejlesztés keretén belül egy pellet kazán került beüzemelésre a kiszolgálólétesítmények újrahasznosított anyaggal való fűtésére és használati meleg víz ellátására. A fejlesztés tartalmaz ipar 4.0 elemet az automatizálás és felhőszolgáltatás területén. A Microsoft Business Central ERP rendszerre való átállás mellett korszerű, teljesen papír mentes RFID alapú igazoltatási rendszer került bevezetésre és mobil kézi olvasó eszközökkel folyamatos online kapcsolat jött létre az új ERP rendszerrel. A munkafolyamatok így automatizálhatók. Az ipar 4.0 elem alkalmazása lehetővé teszi, hogy bármikor és bárhonnan elérhető legyen a rendszer, internet szolgáltatás feltétele mellett. Ezáltal könnyen nyomon követhetővé váltak az eszközök, a munkafolyamatok dokumentálása automatizálható és a különböző hardveres eszközök mobil alkalmazáson keresztül ERP rendszerrel való integrációjával komplett mindent átfogó vállalatirányítási rendszerré alakíthatók.

A projekt keretében beszerzésre került:

1 db Mobil ÁRAMFEJLESZTŐ DIESEL GENERÁTOR ESE 32 V-TD,
1 db Doosan DX225LC-7 Lánctalpas FORGÓ KOTRÓGÉP az alábbi kiegészítőkkel:
– 1 db VTN Hidraulikus gyorscserélő Eurosafe 80,
– 1 db CK 21 pulverizátor P pofával,
– 1 db VTN FP15 Roppantóolló rotátorral koronával,
– 1 db VTN 91EZ64 Csipegető kanál, rotátorral, koronával,
– 1 db VTN 92EV500 Polipkanál, rotátorral, koronával,
– 1 db VTN V64 Mélyásó kanál 1300mm, 1,31m3,
– 1 db B 230 alicon GRESARE AUTOMATA központi zsírzó berendezés
1 db EUROBRIDGE UNITED PRO 18/60 HÍDMÉRLEG,
1 db Doosan DL280-7 Derékcsuklós homlokrakodó,
1 db Önjáró POFÁS TÖRŐGÉP TEREX Finlay J-960,
1 db KIVERCO SEMI MOBIL Hulladékválogató rendszer,
1 db Önjáró SÍKOSZTÁLYOZÓ,
1 db 12 kW-os pelletkazán,
1 db Microsoft BC Vállalatirányítási rendszer,
23 db Mobil Urovo RFID adatgyűjtő eszköz és RFID tag „standard” csomag és
1 db Mobil Riasztó és kamerarendszer

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg 386 632 910 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről információt a www.multiszint.hu oldalon olvashatnak.
Projektazonosító: GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2022-00060
További információ kérhető:
Módis Viktor, ügyvezető
Elérhetőség: info@multiszint.hu

You have Successfully Subscribed!

Lakossági hamu, salak - tájékoztatásTisztelt Ügyfeleink!


Természetes személyek fűtéséből és tüzeléséből származó hamu és salak elszállítását cégünk akkor tudja vállalni, amennyiben az kis mennyiségben, kihűlt állapotban és bezsákolva kerül a kommunális gyűjtőedényben elhelyezésre, melynek egységes szabályait a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaság honlapján elhelyezett központi kommunikáció tartalmazza.

You have Successfully Subscribed!