Szelektív hulladékgyűjtési tájékoztató Dunaharaszti

Tájékoztatás a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésről

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy Dunaharaszti teljes közigazgatási területén, minden páratlan héten a szelektíven gyűjthető hulladéktípusok szállítása az alábbiak szerint történik:

PET, PP, HDPE, TISZTA FÓLIA, FÉM, VEGYES PAPÍR, TETRA PACK és VEGYES ÜVEG.

Az elkülönítetten gyűjtendő hulladéktípusokat kérjük nagy gondossággal szelektálni, mert a nem az előírások szerint gyűjtött hulladékot nem veszik át cégünktől, így azt mi nem tudjuk elszállítani. A nem megfelelően gyűjtött hulladék beszennyezi a már rendesen, frakciónként begyűjtött, tiszta szelektív hulladékokat. Amennyiben, akinek ebből kifolyólag nem szállítják el szelektív hulladékát, annak újra kell válogatnia azt, más esetben a kommunális hulladék jelenleg hatályos árjegyzéke alapján tudjuk elszállítani. A több szelektíven gyűjthető hulladéktípus több figyelmet is kíván, viszont a tájékoztató betartása mellett a kommunális kukák tartalmát csökkenteni tudjuk így óvjuk a környezetet. Tehát kérjük Önöket, hogy az alábbi tájékoztatót nagyon figyelmesen olvassák el és az ott leírtak szerint járjanak el.

 

DOBJUK BELE A KÉK SZÍNŰ EDÉNYZETBE:

– újságpapír

– kartondobozok összehajtva

– tiszta csomagolópapírok

– szórólapok és reklámkiadványok

– papír tojástartó

 

DOBJUK BELE A SÁRGA SZÍNŰ EDÉNYZETBE:

Műanyag: ásványvizes, üdítőitalos PET palack (kupakkal, címkével)

– tejes, joghurtos poharak, margarinos dobozok

– háztartásban előforduló tiszta fólia (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák, stb.)

– PP és HDPE jelzésű (a flakon alján jelzett) kozmetikai- és tisztítószeres flakonok (pl.: samponos, habfürdős, mosószeres, öblítő szeres flakonok)

– Fém: alumínium italdobozok (üdítős, sörös),  fém konzervdobozok.

– Tetra Pack (gyümölcsleves, tejes dobozok)

 

A flakonokat úgy kérjük gyűjteni, hogy a kupakot letekerjük, és a palackot megtapossuk. Ezután helyezzük a sárga színű edényzetbe. Ez azért szükséges, mert így több hulladékot lehet elhelyezni. Érdemes erre különösen figyelni, hiszen a szelektív hulladék gyűjtése a környezetünk védelmét szolgálja, és ezt próbáljuk meg közösen a leghatékonyabban megtenni. A flakonokat a hulladék-gyűjtőbe dobása előtt öblítsük el.

 

Az üveg gyűjtésére továbbra is zsákokat osztunk (vagy bármilyen átlátszó zsákba ki lehet rakni az üveget). Ezekbe a zsákokba az üveg palackokat helyezheti a lakosság. Sík üvegeket nem pl. ablaküveg!

 

NE DOBJUK EGYIK SZELEKTÍV GYŰJTŐ EDÉNYZETBE SEM! :

– zsíros, ét- vagy motorolajos flakon

– élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyag dobozok, (étel futárok dobozai)

– hungarocell

– élelmiszer maradványokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazó papírok, használt egészségügyi papírok (használt papír zsebkendő, szalvéta, pelenka)

– ne legyenek benne kisebb egységek (pl. papír darabkák, cetlik)

– különböző textil darabok

– műanyag evőeszközök, eldobható poharak, eldobható tányérok

– konyhai szerves hulladék (tea filter, lehámozott héjak, gyümölcs- zöldség- bármilyen ételmaradék)

– semmilyen üveget nem szabad beledobni (a feldolgozás során balesetveszélyes)!!!

You have Successfully Subscribed!

Lakossági hamu, salak - tájékoztatásTisztelt Ügyfeleink!


Természetes személyek fűtéséből és tüzeléséből származó hamu és salak elszállítását cégünk akkor tudja vállalni, amennyiben az kis mennyiségben, kihűlt állapotban és bezsákolva kerül a kommunális gyűjtőedényben elhelyezésre, melynek egységes szabályait a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaság honlapján elhelyezett központi kommunikáció tartalmazza.

You have Successfully Subscribed!